Boala parodontală, numită și parodontoză, este rezultatul infecțiilor și inflamației gingiilor sau osului care înconjoară și susține dinții. În stadiul său incipient, numit gingivită, gingiile sunt umflate, roșii, și pot chiar sângera. În forma sa mai gravă, numită parodontită, gingiile se îndepărtează de dinte, osul se retrage, iar dinții devin sensibili și pot chiar cădea.

Cauzele bolii parodontale

Sunt mulți factori care favorizează apariția bolii parodontale, dar principala cauză este prezența plăcii bacteriene. Aceasta se depune pe suprafața dinților sau lucrărilor protetice și este ținută sub control printr-o igienă orală corespunzătoare.

Boala gingiilor, în general, poate fi cauzată de obiceiurile necorespunzătoare, ca de exemplu neatenția periajului și aței dentară care permite plăcii, o peliculă lipicioasă de bacterii, să se acumuleze pe dinți și să se întărească. În stadii avansate, boala parodontală poate duce la dureri, sângerări ale gingiilor, probleme dureroase de mestecat, și chiar pierderea dinților.

Există o serie de factori de risc pentru boala gingiilor, dar fumatul este cel mai semnificativ. Dacă consumați tutun tratamentul pentru boala gingiilor s-ar putea să nu aibă succes.

tratament parodontoza Bucuresti, gingivita

Posibile simptome ale parodontozei (boala gingiilor)?

  • Sângerarea gingiilor: De obicei este constantă, poate apărea la apăsarea gingiilor sau în momentul periajului dentar.
  • Roșeață și gingii închise la culoare: Gingia are o culoare spre roșu aprins, violet sau albastru, mai ales în zona papilelor.
  • Apariția pungilor parodontale: Sunt cavități care apar prin desprinderea gingiilor de pe dinte, ca urmare a acumulării unei cantități mari de placă dentară.
  • Respirație urât mirositoare: De cele mai multe ori o respirație neobișnuită este rezultatul infecțiilor bacteriene.

Cum se tratează boala parodontală la Dental Garant?

Primul pas este efectuarea unui consult de specialitate, la medicul parodontolog care identifică prezența bolii parodontale și îți sugerează care este cea mai bună opțiune de tratament pentru problema ta dentară.

Pacienții care se confruntă cu parodontoza ușoară sau severă trebuie să știe că nu există un tratament exact. Tratamentul este specific și constă în mai multe proceduri care sunt necesare și benefice în funcție de gravitatea bolii gingiilor. Amintim câteva dintre tratamentele pe care noi, clinica Dental Garant le punem la dispoziția paciențiilor: detartraj, chiuretaj subgingival și sterilizare cu laser.

tratament parodontoza Bucuresti, gingivita

Prevenirea și tratarea parodontitei la clinica stomatologică Dental Garant din București

Gingivita poate fi examinată și tratată cu o bună igienă orală și o curățare profesională regulată. Dacă nu oprești afecțiunea din dezvoltare încă de la primul stadiu al bolii parodontale, gingivita poate avansa până la parodontită, care este o afecţiune inflamatorie cronică ce afectează parodonțiul. Formele severe ale gingiilor infectate pot fi, de asemenea, tratate, dar pot avea nevoie de un tratament mai amplu. Un astfel de tratament include curățarea în profunzime a suprafețelor rădăcinii dentare de sub gingii, medicamente prescrise pentru a fi luate pe cale orală sau plasate direct sub gingii și, uneori, intervenții chirurgicale corective.

Tratament parodontită cronică prin plasmolifting

Procedura de plasmolifting se utilizează în stomatologie în cazul parodontitei marginale cronice generalizate, parodontitei localizate, alveolitei postextracționale, periimplantitei, dar și în profilaxia bolilor parodontale.

Acțiunea sa se bazează pe efectul regenerator al plasmei trombocitare, care se injectează în zonele afectate. Utilizarea plasmei bogate în trombocite este, în prezent, una dintre puținele posibilități de dirijare a cicatrizării rănilor, precum și de prevenire a infectării, fără folosirea substanțelor medicamentoase.

Prevenția bolii parodontale

Pentru a prevenii boala parodontală este important să periați și folosiți ața dentară în fiecare zi, pentru a îndepărta bacteriile care cauzează boala gingiilor.
Consultați un stomatolog cel puțin o dată pe an pentru un consult la medicul specialist parodontolog sau mai des, dacă simțiți oricare dintre semnele de avertizare sau factorii de risc menționați mai sus.

Prevențiile și posibilitățile de tratament pentru boala parodontală vă pot fi benefice pentru ca problema dumneavoastră dentară să nu preia o formă severă.

fatete dentare Bucuresti - coroana dentara pret

stomatologie București, clinică stomatologică București, dentist București, clinică dentară București, tratamente stomatologice / stomatologie București, albire dinți București, albirea dinților, estetică dentară, implant dentar București, implant dentar preț, implanturi Fast and Fixed, fațete dentare București, fațete dentare preț, coroane dentare, coroane dentare preț, coroană zirconiu, aparat dentar București, aparat dentar preț, aparat dentar safir, aparat dentar Invisalign / Spark / Clear aligner / WIN / Incognito, ortodonție București, igienizare dentară, detartraj București, detartraj preț, AirFlow, proteze dentare, implant dentar București, implant dentar Straumann, implante Bredent, implanturi dentare Paltop, implant dentar Zimmer, adiție de os / adiție osoasă / grefă osoasă, sinus lift București, tratamente endodontice, tratament de canal, tratament parodontoză / parodontită, tratament gingivită, plasmolifting – tratament parodontită, stomatologie copii, stomatologie pediatrică, pedodonție

Dental Marketing – promovare stomatologie / marketing medicină dentară

Derma Marketing – promovare medicală / marketing dermatologie, chirurgie plastică & înfrumusețare

Dental Education – cursuri de marketing & promovare pentru stomatologie / medicină dentară

Lasă un comentariu

ro_RORO