Implant dentar?

Implantul dentar este un dispozitiv metalic care se introduce in osul maxilar pentru a înlocui rădăcina naturală a dintelui. Practic implantul dentar ține loc de rădăcină dentară, pe care se construiește noul dinte. Un implant dentar reprezintă soluția optimă de înlocuire a dinților pierduți. Pentru pacienții care se confruntă cu problema edentației (pierderea parțială sau totală a danturii), clinica dentară Dental Garant din București, oferă soluții bazate pe implanturi dentare. Cu ajutorul implanturilor dentare, zâmbetul dumneavoastră va fi reconstruit într-un timp foarte scurt.

Tehnic, implantul dentar, este o componentă chirurgicală care se ancorează în oasele maxilare, rolul de bază al acestuia fiind unul de suport pentru viitoarele coroane, punți și proteze dentare. Procesul prin care implanturile se fixează în os poartă denumirea de osteointegrare și constau în formarea de țesut osos în jurul implantului din titan crescând astfel stabilitatea și integrarea acestuia în organism. Este necesar un timp variabil pentru vindecare și finalizarea osteointegrării înainte ca viitoarele proteze să poată fi atașate de implanturi.

Principalele avantaje ale tratamentelor cu implanturi dentare

Durată foarte lungă de viață

Funcțiile principale ale dinților sunt reabilitate (reabilitare rapidă) rapid prin utilizarea implanturilor dentare. Iată care sunt cele mai importante beneficii de care te vei bucura, alegând implantul dentar.

Aspect natural

Un implant dentar imită îndeaproape forma anatomică a dintelui, fapt pentru care dinții se simt și arată natural. Odată cu zâmbetul complet, de o estetică armonioasă, pacientul își recapătă încrederea în propria persoană.

Estetică superioară

Refacerea esteticii este pentru mulți pacienți cel mai important deziderat. Este unanim recunoscut că estetica unei lucrari pe implanturi executată corect este excelentă. Un implant dentar are capacitatea de a înlocui un dinte lipsă în așa fel încat va arăta și funcționa aproape ca un dinte natural.

Funcție masticatorie superioară

Masticația este cea mai importantă funcție a dinților. Când se proiectează o lucrare dentară, funcția masticatorie trebuie reabilitată cât mai aproape de situația naturală (adică cea de dinainte de pierderea dinților). Dacă acest obiectiv este atins, pacienții se vor adapta repede cu noua restaurare. Marele avantaj al restaurărilor pe implanturi este transmiterea forțelor masticatorii către osul alveolar într-un mod similar dinților naturali (imagine stânga). În consecință, confortul masticator este excelent, deoarece implanturile funcționează aproape ca dinții naturali.

Fonație naturală

Vorbitul normal, în special pronunția unor consoane, poate fi afectat dacă lipsesc dinți anteriori (mai ales incisivii). Protezele tradiționale noi produc dificultăți în pronunție cel puțin până țesuturile bucale se obișnuiesc cu noua situație. Acest proces poate dura până la câteva săptămâni. Restaurările pe implanturi elimină acest neajuns, acestea funcționând aproape ca dinții naturali. Adaptarea cu aceste lucrări se face mult mai repede (de obicei câteva zile).

Soluție minim invazivă

Implanturile dentare elimină necesitatea șlefuirii dinților vecini, operațiune absolut obligatorie dacă breșa edentată va fi restaurată cu ajutorul unei punți dentare. Șlefuirea dinților poate duce la pierderea unor cantități însemnate de țesut dentar sănătos și, uneori, chiar la devitalizarea dinților.

Conservare țesut osos

Implanturile dentare conservă țesutul osos reducând procesul de resorbție osoasă care ar avea ca rezultat reducerea dimensiunii verticale a maxilarelor.

Oferă stabilitate foarte bună a lucrărilor dentare

Asigură o estetică deosebită și o stabilitate foarte bună a lucrărilor, iar adaptarea cu astfel de restaurări se realizează extrem de rapid. Implanturile dentare reduc încărcarea asupra altor elemente din cavitatea bucală (dinți, gingii, os alveolar) deoarece oferă coroanelor, punților sau protezelor mobilizabile un suport independent.

Tipuri de tratament cu implanturi dentare

Implanturi dentare în cazul lipsei unui singur dinte (edentație singulară)

În cazul în care pacientul prezintă un singur dinte lipsă, iar spațiul este între doi dinți indemni, se poate opta fie la inserarea unui implant și ulterior a unei coroane pe implant, restaurarea fiind independentă neafectând dinții vecini, fie la realizarea unei punți dentare prin care dinții vecini spațiului edentat vor servi ca sprijin pentru o coroană falsă. De menționat ca un dezavantaj important în acest caz este faptul că dinții stâlpi vor trebui șlefuiți și de la caz la caz devitalizați pentru a face posibil tratamentul. De asemenea, osul de la nivelul dintelui extras se va resorbi cu timpul. Din aceste considerente, odată cu evoluția tehnologică și promovarea procedurilor minim invazive la nivelul dinților, specialiștii recomandă implanturile.

Implanturi dentare în cazul lipsei mai multor dinți (edentație extinsă)

În cazul în care pe arcadă există mai mulți dinți lipsă, unul din tratamentele recomandate este realizarea unei punți pe implanturi. De exemplu, dacă lipsesc 3 dinți vecini, se poate opta pentru inserarea a două implanturi și realizarea unei coroane false între ele. Astfel, 2 implanturi pot susține 3 dinți. Aceste punți sunt similare cu cele convenționale cu excepția faptului că dinții stâlpi nu vor mai fi dinții naturali, ci vor fi reprezentați de implanturi dentare.

Restaurări dentare complete prin implanturi dentare (edentație totală)

În cazul în care pacientul este edentat total, se poate opta pentru inserarea unui număr variabil de implanturi în funcție de caz și de posibilități urmată de realizarea unei proteze fixe sau detașabile pe aceste implanturi. Acest tratament este mult superior față de protezele totale clasice, De asemenea, acest tip de proteză crește foarte mult calitatea vieții pacientului.

Branduri de implanturi dentare

Implanturi dentare Straumann ( implant dentar Elveția )

Sunt considerate în prezent unele dintre cele mai performante implanturi la nivel Mondial. Realizat exclusiv în Elveția, un implant Straumann prezintă garanția unui produs medical la cel mai înalt nivel. Calitatea sa excepțională este susținută de numeroase studii realizate de-a lungul anilor, dar și de rata de succes a intervențiilor de implantologie. Soluțiile unice în lume, oferite de compania elvețiană, au la bază cercetarea, dezvoltarea și inovarea constantă. Straumann oferă garanție pe viață pentru fiecare implant dentar, ceea ce vine ca o certitudine a calității superioare.

Implanturi dentare Bredent ( implant dentar Germania )

Realizat în Germania, un implant Bredent asigură garanția calității și a lucrului bine făcut. Produsele Bredent sunt recomandate de fiabilitatea și calitatea elementelor structurale, transferate la soluții complexe sau simple, în funcție de situația medicală a fiecărui pacient în parte. De peste 10 ani, Bredent investește constant în cercetare și tehnologii pentru a veni cu opțiuni de implant dentar aliniate la cele mai înalte standarde.

Implanturi dentare Paltop ( implant dentar SUA )

Sistemul de implanturi dentare Paltop vine cu o tehnică de estetică dentară avansată! Designul concav al implantului Paltop permite mucoasei să formeze un strat dens ce înconjoară interconectarea trans-gingivală. Astfel se realizează o transparenţă redusă a ţesutului, ducând la o scădere a aspectului vizual al metalului. Prin acest design inovator se creează un profil de apariţie optim, permiţând înlocuirea proteticii  temporare cu protetica fixă fără ca structura ţesutului nou format să fie afectată. Astfel, este accelerat procesul de vindecare.

Implanturi dentare Zimmer ( implant dentar SUA )

Zimmer Dental, un brand american de produse implantologice premium pentru reabilitare și reconstrucție dentară, a inventat un concept foarte eficient. Utilizat inițial pentru dispozitivele ortopedice, Zimmer Trabecular este un sistem de implant cu adevărat revolutionar. Implanturile dentare Zimmer sunt dispozitive dentare special concepute pentru a înlocui unul sau mai mulți dinți lipsă, asigurând în același timp stabilitatea pe termen lung a țesutului dur și moale și  funcționalitate adecvată a articulației maxilare. Printre cele mai populare implanturi Zimmer se află sistemul de implanturi Tapered Screw-Vent, care include implanturi Trabecular Metal. Zimmer Trabecular Metal este un biomaterial unic de ultimă generație. Metalul trabecular este un material tridimensional, singurul de acest fel dezvoltat până acum, complet biocompatibil cu țesuturile umane. Structura sa comparabilă cu a osului are o porozitate de până la 80%. Implantul dentar realizat din metal trabecular prezintă o secțiune mediană ce permite creșterea osului către interior, dinspre țesutul osos sănătos spre zona afectată. Osul are potențialul de a crește pe nanosurfața materialului metalic trabecular, în porii săi interconectați și în jurul acestora. Această rețea de pori consistentă și interconectată a materialului trabecular este proiectată pentru creștere din și în, ceea ce poarta numele de osteointegrare.

Etapele intervenției de inserare implant dentar

Consultație: Realizăm anamneza, iar in urma consultației și analizei radiografiilor  și a imaginilor  CT,  întocmim un plan de tratament. Pacientul este informat cât durează și care sunt costurile aferente intervențiilor dentare.

Pregătire pacient

Se efectuează analize medicale necesare intervenției. Se pregătește cavitatea bucală prin inplementarea procedurilor pre-operatorii.

Inserare implanturi dentare

Reprezintă intervenția chirurgicală de plasare a implanturilor dentare în oasele maxilare.

Control

La finalul fiecarei etape te vei revedea la un control cu medicii noștri, pentru a ne asigura ca totul decurge perfect și pentru a preveni sau a gestiona orice complicație.

Programează-te chiar acum!

Vreau o programare!