O grefă de gingie poate fi necesară pentru a vă proteja dinții de efectele dăunătoare ale retracției gingivale, pentru realizarea unui implant reușit sau poate fi chiar alegerea pacienților pentru îmbunătățirea aspectului dentar.

Pentru a instala un implant dentar este important ca gingia să fie suficientă pentru a-l proteja. În cazul în care nu mai există suficientă gingie, se recurge la grefa gingivală.

grefa gingivala acoperire implant dentar

Dacă ați fost recent la un control stomatologic și vi s-a spus că aveți nevoie de o grefă gingivală, nu intrați în panică. Intervenția chirurgicală de grefă gingivală este una sigură, fără durere și rapidă.

Ce este retracția gingiei?

Retracția gingivală este procesul prin care țesutul din jurul dinților se îndepărtează, iar rădăcina devine mult mai expusă. Este o problemă dentară comună care afectează 4% până la 12% adulții și de multe ori nu există simptome, până când apare un disconfort. Soluția pentru retracția gingiilor este grefa gingivală.

Mulți pacienți nu observă momentul în care li s-au retras gingiile, pentru că este un proces treptat. Cu toate acestea, în timp, o rădăcină dentară expusă poate să arate neplăcut și poate provoca sensibilitate dentară, mai ales atunci când mănânci alimente reci sau calde. În cele din urmă dacă retracția gingiilor nu este tratată la timp poate provoca pierderea dinților. Pentru a repara deteriorarea și a preveni alte probleme dentare este necesară o grefă de țesut gingival.

Haideți să vedem cum se realizează procedura de grefă gingivală și la ce anume să aveți grijă după întreaga intervenție.

Intervenția chirurgicală are loc la nivelul gingiei cu scopul obținerii unui zâmbet sănătos și estetic. Ca amploare și durată depinde în funcție de cazul pacientului. Dacă retracția gingivală este avansată, va fi nevoie de o grefă gingivală, însă în alte situații, când problema nu este încă de îngrijorat, rezolvarea este reprezentată de regenerarea gingivală minim invazivă.

Retracția gingivală este o problemă dentară și este important să te prezinți cât mai repede în cabinetul stomatologic, la medicul dentist parodontolog. Un tratament care nu necesită incizii și de asemenea minim invaziv este regenerarea gingiei. Procedura de regenerare gingivală se realizează cu anestezie locală și are obiectiv regenerarea țesuturilor gingiei și a țesuturilor osoase afectate. Medicul stomatolog realizează o curățare a plăcii bacteriene, apoi adaugă subgingival anumite produse cu scopul vindecării și stimulării creșterii țesutului. Ultima etapă a tratamentului constă în poziționarea gingiei astfel încât să acopere rădăcina dintelui.

grefa gingivala parodontologie tratament parodontita

Cum se realizează procedura de grefă gingivală la clinica Dental Garant din București?

Primul pas este inițiat de administrarea unei anestezii locale la locul de recoltare a grefei și locul unde va fi implantată noua gingie sau adiția gingivală. Pentru a pune grefa gingivală în jurul dintelui sau al implantului, se prelevează o bucată de gingie fixă de pe cerul gurii sau vălul palatin. Această bucată de țesut se poziționează astfel încât să acopere rădăcina dintelui sau a implantului. Grefa de gingie are o rată de succes de 95%, dar este important ca pacienții să respecte regulile de igienă dentară indicate de medicul stomatolog. Primul scop al augmentării țesuturilor moi este acela de a produce un suport sănătos și stabil de țesut gingival în jurul dintelui.

Cât poate dura procesul de recuperare a pacientului intervenția de grefă gingivală?

La finalul procedurii, pacienții pot simţi o sensibilitate timp de câteva zile, însă este recomandat administrarea analgezicelor sau antiinflamatoarelor. Perioada în care pacientul se vindecă complet durează între două și patru săptămâni. În mod normal, intervenţia are o durată cuprinsă între 30 şi 90 de minute și depinde de cantitatea de țesut ce trebuie înlocuit.

Medicul dentist îți va da indicații precise cu privire la modul de periaj și alimentație, astfel încât recuperarea să fie una rapidă și fără probleme. Pacientul va mânca alimente moi câteva săptămâni, iar igiena dentară în zona intervenției va fi evitată temporar. Este recomandat să vă clătiți gura cu o apă de gură specială pentru a ajuta la controlul plăcii în timpul procesului de vindecare.

Clinica Dental Garant vă este mereu aproape, atât cu informații relevante pentru fiecare tratament, cât și cu realizarea unor zâmbete reușite.

grefa gingivala acoperire implant dentar

stomatologie București, clinică stomatologică București, dentist București, clinică dentară București, tratamente stomatologice / stomatologie București, albire dinți București, albirea dinților, estetică dentară, implant dentar București, implant dentar preț, implanturi Fast and Fixed, fațete dentare București, fațete dentare preț, coroane dentare, coroane dentare preț, coroană zirconiu, aparat dentar București, aparat dentar preț, aparat dentar safir, aparat dentar Invisalign / Clear aligner, ortodonție București, igienizare dentară, detartraj București, detartraj preț, AirFlow, proteze dentare, implant dentar București, implant dentar Straumann, implante Bredent, implanturi dentare Paltop, implant dentar Zimmer, adiție de os / adiție osoasă / grefă osoasă, sinus lift București, tratamente endodontice, tratament de canal, tratament parodontoză / parodontită, tratament gingivită, plasmolifting – tratament parodontită, stomatologie copii, stomatologie pediatrică, pedodonție

Dental Marketing – promovare stomatologie / marketing medicină dentară

Derma Marketing – promovare medicală / marketing dermatologie, chirurgie plastică & înfrumusețare

Dental Education – cursuri de marketing & promovare pentru stomatologie / medicină dentară

Lasă un comentariu

ro_RORO