Care este diferența dintre obturație încrustație (inlay / onlay)?

Când un dinte este prea distrus pentru a putea susține o obturație fotopolimerizabilă (plombă) se recomandă coroană dentară, însă acest lucru necesită șlefuirea în profunzime a dintelui, pierzându-se cantități considerabile din structura originală a acestuia. Inlay-ul și onlay-ul (denumite / traduse "încrustații dentare") se pot folosi în locul obturațiilor tradiționale, pentru a reconstitui dinții afectați de procese carioase sau alte defecte structurale. În timp ce obturațiile fotopolimerizabile sunt aplicate de medicul stomatolog în timpul unei singure ședințe, inlay-ul și onlay-ul sunt construite în laboratorul dentar în urma unei amprente luate de medicul stomatolog.

Care e diferența dintre coroana de zirconiu și coroana metalo-ceramică?

Ambele materialele sunt sigure și biocompatibile. Zirconiul este foarte rezistent și dur. Zirconiul rezistă foarte bine la presiuni mari, fiind folosit cu predilecție în zona posterioară, pe dinții care suportă cele mai mari forțe masticatorii. Avantajul absolut evident și de necontestat pe care îl dețin coroanele cu suport de zirconiu față de cele metalice este estetica. Metalul are culoare gri închis. El se opacifiază și apoi se plachează cu ceramică, însă nu se poate obține culoarea și transluciditatea obținute utilizând suportul de zirconiu. Acesta din urmă este alb, disponibil în mai multe nuanțe, ceea ce face și mai posibilă obținerea fidelă a culorii potrivite. Se utilizează cu succes în orice zonă a cavității bucale, integrându-se perfect în arcada dentară.

La ce perioadă este nevoie de control stomatologic?

Pentru o igienă orală corespunzătoare se recomandă efectuarea la fiecare 6 luni a unui control stomatologic.

De la ce vârstă trebuie sa mergi prima oară cu copilul la medicul stomatolog pediatru?

Se recomandă ca prima vizită la dentist a copilului să se efectueze când acesta se apropie de vârsta de 1 an. În funcție de nevoile copilului, medicul pedodont va recomanda frecvența următoarelor vizite dar, chiar dacă pare frecvent, majoritatea stomatologilor sunt de părere că dinții și gingiile copilului să fie monitorizate la un interval de 6 luni, deoarece acest lucru previne posibilele afecțiuni ale gingiei și apariția cariilor.

Ce presupune o reabilitare dentară totală?

Reabilitarea orală constă în diagnosticarea patologiilor orale și a celor de la nivelul articulației temporo-mandibulare sau a musculaturii. Se urmărește corectarea modificărilor apărute în urma pierderii dinților sau a modificării pozițiilor acestora și a abrazărilor. Tratamentul de reabilitare orală este personalizat, iar în acest sens se recomandă efectuarea de examene clinice și paraclinice, cum ar fi: modele de studiu, radiografii computer tomograf, imagistică prin rezonanță magnetică. Ulterior, se realizează asanarea tuturor proceselor infecțioase și inflamatorii, prin extracții dentare sau extirpări de nervi dentari. Acolo unde este cazul, se tratează canalele dentare, iar în zonele de breșe, unde nu există dinți, se pot insera implanturi dentare.

De ce e nevoie de pivot după tratamentul endodontic?

Când coroană dentară nu este complet distrusă, există situații când, datorită cariilor avansate, dintele rămane cu pereți subțiri și puțini rezistenți. În aceste situatii, pivotul dentar are functia de înlocuire a țesuturilor dentare distruse și, astfel, stabilitatea coroanei dentare care va fi realizată peste acesta va crește considerabil.

Ce presupune tratamentul cu hybenx?

Hybenx-ul este un agent de decontaminare a țesutului oral, care elimină rapid biofilmul bacterian, eficace în orice tratament stomatologic. Reduce inflamația din zonele afectate de parodontoză și îndepărtează parțile infectate, sporind confortul pacientului printr-un proces nedureros și rapid. Sporește eficacitatea procedurilor standard de igienizare prin îndepărtarea componentelor reziduale ale biofilmului / plăcii bacteriene care rămân în spărturile, fisurile și crăpăturile structurilor dentare și ale țesutului gingival, în urma procedurii mecanice standard.

Ce este tratamentul cu plasmă PRP, și la ce ajuta?

Terapia cu plasmă PRP este o procedură utilizată de mulți ani, cu foarte mare success. Tratamentul constă practic, în injectarea pacientului cu plasmă îmbogățită cu trombocite proprii. Plasma îmbogățită cu trombocite sau terapia PRP folosește sângele propriu al pacientului, dar cu o concentrație mai mare de plachete (trombocite), care au capacitatea miraculoasă de a regenera și vindeca locul în care sunt injectatate.

Ce manopere stomatologice se pot efectua cu laserul dentar?

Laserul dentar se poate folosi la toate manoperele ce țin de parodontologie, de asemenea pentru gingivectomii, gingivoplastii, ablații, albire dentară, tratament minim invaziv al cariilor dentare. Tratamentul cu laser este un adjuvant în tratamentele endodontice, chirurgicale; este folosit pentru depigmentări gingivale și tatuaje dentare.

Care este diferența îmtre scanarea digitală cu scanerul intra-oral și amprentarea clasică.

Fără doar și poate, amprenta digitală este mult mai eficientă decât amprenta clasică. Avantajele amprentei scanate digital cu ajutorul unui scanner intra-oral sunt: • durează mai puțin de un minut; • mai comod; • fără linguri și materiale de amprentă, deci fără reflex de vomă; • se scanează într-o singură etapă toată gura, dar și ocluzia ( mușcătura) pacientului, fără erori; • nu există reacții de contracție sau deteriorări ale siliconului ca și în cazul materialelor de amprentare clasice (Aceste accidente determinau de cele mai multe ori lucrări inexacte sau necesitatea reluării amprentei); • precizie: orice microdetaliu al câmpului protetic este înregistrat la nivel de microni cu maximă acuratețe; • tratament de calitate: o amprentă precisă va genera întotdeauna o lucrare precisă.

Ce sunt și la ce mă pot ajuta fațetele dentare?

Fațetele vă permit să dați dinților forma, culoarea și dimensiunea dorită. Cu ajutorul lor, puteți ascunde mici defecte de mușcătură, golurile dintre dinți, dinții ciobiți sau îngălbeniți. Pur și simplu, creați zâmbetul perfect de Hollywood.

Din ce sunt realizate fațetele dentare?

Există două tipuri de fațete: din ceramică și din compozit. Fațetele ceramice se disting printr-o durată lungă de viață și aspectul cel mai natural. Materialul compozit este o opțiune pentru o perioadă scurtă de timp. Fațetele din compozit sunt inferioare din punct de vedere estetic. Mai devreme sau mai târziu, ele se desprind, își schimbă culoarea, sau se fisurează.

În ce constă procedura de instalare a fațetelor dentare?

Se ia o amprentă a dinților care se trimite la laborator. Tehnicianul dentar creează un model al viitoarelor fațete și le trimite la clinică, unde aspectul lor este convenit cu pacientul. După ce sunt luate în considerare toate dorințele, medicul începe prepararea dinților. Pentru a atașa o fațetă este necesară șlefuirea unui strat subțire (cca. 0.5 mm) din fața vizibilă a dintelui. Până vor fi gata fațetele permanente, vom instala unele temporare din compozit. La următoarea vizită, părăsiți clinica cu un zâmbet perfect!

Este nevoie să șlefuim dinții înainte de cimentarea fațetelor dentare?

Da. Șlefuirea se realizează doar la nivelul smalțului, nu și în straturile mai profunde. În locul smalțului natural, se pune smalț artificial care, spre deosebire de cel natural, nu se va deteriora.

Fațete dentare vs. coroane dentare? Ce mi se potrivește?

O fațetă este o placă care acoperă doar partea din față a dinților. Fațetele sunt indicate doar pentru a corecta imperfecțiunile estetice. Coroana acoperă dintele din toate părțile, restabilind nu numai aspectul, ci și funcționalitatea sa. Deci, pentru a acoperi un dinte cu o coroană, acesta este șlefuit de jur împrejur cu pană la 1.5-2 mm.

Cum alegem forma și culoarea fațetelor dentare?

Medicul dentist și tehnicianul dentar trebuie să înțeleagă dorințele și preferințele dumneavoastră. Dacă nu sunteți sigur că puteți face alegerea corectă, vă invităm să aveți încredere în specialiștii noștri: experiența lor vă poate ajuta să alegeți forma și culoarea care vi se potrivesc.

Cum trebuie îngrijite fațetele dentare?

Fațetele nu necesită îngrijire specială! La fel ca și în cazul dinților naturali, este indicat să vă periați de două ori pe zi și să vizitați periodic medicul dentist.⠀

De ce am nevoie de aparat dentar?

Tratamentul ortodontic rezolvă mai multe probleme. Cea mai evidentă, cea estetică. Aparatul ortodontic rezolvă și alte probleme, mai puțin evidente, dar la fel de importante: malocluzia și înghesuirile dentare pot duce, în timp, la instalarea unor afecțiuni parodontale grave, care pot culmina cu pierderea dinților. Dinții aliniați se pot curăța mai ușor. În acest fel scade retenția de placă bacteriană, așa că vom avea dinți sănătoși mai mult timp.

Care este vârsta limită pentru aparate dentare?

Tratamentul ortodontic nu depinde de vârsta pacientului. Putem alinia dinții sau corecta malocluziile indiferent de vârsta pe care o aveți. Aparatele dentare funcționează la orice vârstă!

Doare intervenția de inserare a unui implant dentar?

Intervenția chirurgicală în sine, nu doare. Intervenția de inserare a implantului nu este dureroasă pentru că se efectuează sub anestezie. În perioada de vindecare puteți resimți o sensibilitate suportabilă; în caz de nevoie vă vom prescrie medicație pentru alinarea durerii.

Cât de des trebuie să merg la control stomatologic?

O consultație ar trebui efectuată cam o dată la 6 luni. Detartrajul este recomandat, în funcție de istoricul medical, în general de două sau trei ori pe an.

De ce îmi sângerează gingiile? Este un motiv de îngrijorare?

Sângerarea gingiilor este un semn de avertizare cum că vă îndreptați spre boli parodontale. Aceste semne trebuie tratate încă din stare incipientă. Sângerarea gingiilor poate duce în final la pierderea definitivă a dinților, care cel mai frecvent se produce în absența durerii. Astfel că, acest semn poate să fie primul simptom în detectarea bolilor parodontale (gingivite, parodontite).

Cât de des trebuie să mă spăl pe dinți și să folosesc ața dentară?

Medicii stomatologi Dental Garant recomandă să va spălați pe dinți de cel puțin de două ori pe zi. Recomandăm folosirea aței dentare cel puțin o dată pe zi (înainte de a merge la culcare). Adițional, folosiți apa de gură pentru curățarea cavității bucale.

Care sunt primele simptome ale afecțiunilor parodontale?

Primele semne ale afecțiunii parodontale sunt: sângerarea gingiilor, sensibilitatea dentară, înroșirea și umflarea gingiilor și leziuni la nivelul gingiilor.

Abonament pentru COPII

$ 15 €

lună
  • Consultație generală
  • Control periodic la 6 luni
  • Prioritate la programări (fără taxă urgență)
  • Detartraj: 1/an
  • Fluorizare: 2/an
  • Sigilări: 2/an
  • 5 % tratament de urgență (pansament calmant, drenaj endodontic)
  • Instructaj pentru igienizare acasă.
Contact

Abonament ADULȚI

$ 20 €

lună
  • Consultație generală gratuită
  • Plan de tratament personalizat
  • Control periodic la 6 luni
  • Prioritate la programări (fără taxă urgență)
  • Detartraj ultrasonic: 1/an
  • 5 % reducere la manopere de peste 1500 lei
  • Consultație de specialitate gratuită (endodonție, parodontologie, protetică, chirurgie)
  • Obturații: 2/an
  • Recall (avem grijă să-ți reamintim)
  • Consultație gratuită pentru membrii familiei/un prieten drag.
Contact

Abonament STANDARDRecomandat

$ 40 €

lună
  • Consultație generală
  • Plan de tratament personalizat
  • Control periodic la 6 luni
  • Consultație de specialitate gratuită (endodonție, parodontologie, protetică, chirurgie)
  • Prioritate la programări (fără taxă de urgență)
  • Detartraj ultrasonic: 2/an
  • Periaj profesional: 2/an
  • Obturații:2/an
  • 5 % reducere la manopere de peste 1500 lei
  • 10% reducere la albire cu lampa Zoom
  • Consultație gratuită pentru membrii familiei/un prieten drag
  • 10% reducere igienizare pentru membrii familiei/un prieten drag
  • Recall (avem grijă să-ți reamintim)
  • 30% reducere tratament de urgență.
Contact

Programează-te chiar acum!

Vreau o programare!