Stomatologia oferă diverse variante de salvare a dintelui natural. În momentul în care nu mai sunt șanse de recuperare a dintelui, se impune îndepărtarea acestuia. De ținut minte: pentru că este important să vă păstrați dinții naturali prevenția este prima măsură la care vă sfătuim să apelați.

Ce presupune intervenția chirurgicală de extracție a unui dinte?

Extracția dentară este o intervenție chirurgicală prin care medicul stomatolog chirurg înlătură din alveolă un dinte grav afectat. Intervenția chirurgicală se realizează sub anestezie locală și nu este dureroasă. Anestezia are rolul de a opri transmiterea stimulilor dureroși, dar nu și a celor mecanici. De aceea, puteți simți o ușoară presiune în timpul extracției. Astfel, este o procedură eficientă, deoarece cu ajutorul acesteia protejăm osul de posibile complicații și ne asigurăm, că salvăm locul extracției prin succesul unui posibil implant dentar sau lucrare protetică.

Când este nevoie de îndepărtarea unui dinte?

  • Carii severe: Caria dentară profundă, de cele mai multe ori, afectează nervul și coroana simultan, iar în acest caz dintele nu poate fi recuperat prin reconstrucție.
  • Dinți fracturați: O extracție dentară este potrivită în momentul în care avem dinți fracturați sau luxați, iar dintele respectiv nu mai poate fi restaurat prin mijloace protetice obișnuite.
  • Boala parodontală avansată: Mai poate fi vorba și despre dinți sau molari afectați de parodontopatii (boala parodontală), care se mișcă și nu pot fi salvați prin intervenții chirurgicale propriu zise.
  • Infecții: În cazul infecțiilor profunde care ajung până la os și care riscă să afecteze dinții sau măselele învecinate este recomandată extracția dentară.
  • Dinți incluși: Dacă dinții au crescut suprapuși, prin extracția dentară se poate corecta poziționarea acestora. Dinții incluși sunt cei care s-au format definitiv, și pot provoca infecții, aceștia nu erup complet și de cele mai multe ori se dezvoltă la nivelul oaselor maxilare.

extractie dinte Bucuresti sector 1

Când nu este indicată extracția dentară?

  • Sarcină: În primul și al treilea trimestru de sarcină nu este permisă o astfel de intervenție chirurgicală.
  • Sistem imunitar slăbit: Persoanele aflate sub tratamente cu citostatice, sau radioterapie (leucemie, cancer sau chiar și alte intervenții medicale de tipul unui transplant de organ.)

Tipuri de extracții dentare

  • Extracție dentară simplă: Această variantă este utilizată în momentul în care dintele a erupt din gingie iar accesul la dinte este direct și vizibilitatea este bună.
  • Extracție dentară chirurgicală: Pentru a efectua o extracție sigură se efectuează o incizie în jurul dintelui, deoarece acesta de cele mai mult ori nu este direct accesibil, este inclus sau chiar există resturi radiculare.
  • Extracție în cazul molarilor de minte (inclus, semi inclus sau erupt).

tratament stomatologie Bucuresti sector 1

Recomandări după intervenție, pentru o recuperare rapidă și sigură după extracția dintelui

  • Nu clăti gura imediat după intervenție: Pentru a permite formarea unui cheag sangvin în alveola dintelui este indicat să nu îndepărtați compresele de la nivelul zonei extrase timp de două ore și să nu clătiți gura, doar după 12 ore, pentru a nu mobiliza cheagul sangvin nou creat.
  • Alimentează-te corect: Este necesar să consumați alimente lichide și să evitați alimentele sau băuturile fierbinți. Încercați să nu consumați alcool și tutun timp de cel puțin 24 de ore, pentru a nu influența negativ cheagul sangvin.
  • Fără activități fizice timp de 24 de ore: Evitați efortul și activitățile fizice intense pentru cel puțin 24 de ore.
  • Periați dinții normal: Vă încurajăm să reluați periajul normal începând cu a doua zi după intervenție. Cu toate acestea evitați atingerea locului rămas după extracție timp de aproximativ 5-7 zile.
  • Control după 7 zile: Prezentați-vă la control pentru îndepărtarea firelor de sutură și supravegherea recuperării.

La clinica Dental Garant suntem atenți cu nevoile dumneavoastră și încercăm să prevenim complicațiile dentare. Vă așteptăm la noi pentru a crea zâmbete calde și dinți puternici.

stomatologie Bucuresti sector 1 - clinica dentara Dental Garant

stomatologie Bucuresti, clinică stomatologică București, dentist București, clinică dentară București, tratamente stomatologice / stomatologie București, albire dinți București, albirea dinților, estetică dentară, implant dentar București, implant dentar preț, implanturi Fast and Fixed, fațete dentare București, fațete dentare preț, coroane dentare, coroane dentare preț, coroană zirconiu, aparat dentar București, aparat dentar preț, aparat dentar safir, aparat dentar Invisalign / Clear aligner, ortodonție București, igienizare dentară, detartraj București, detartraj preț, AirFlow, proteze dentare, implant dentar București, implant dentar Straumann, implante Bredent, implanturi dentare Paltop, implant dentar Zimmer, adiție de os / adiție osoasă / grefă osoasă, sinus lift București, tratamente endodontice, tratament de canal, tratament parodontoză / parodontită, tratament gingivită, plasmolifting – tratament parodontită, stomatologie copii, stomatologie pediatrică, pedodonție

Dental Marketing – promovare stomatologie / marketing medicină dentară

Derma Marketing – promovare medicală / marketing dermatologie, chirurgie plastică & înfrumusețare

Dental Education – cursuri de marketing & promovare pentru stomatologie / medicină dentară

Lasă un comentariu

ro_RORO