Coroanele dentare sunt lucrări protetice fixe poziționate pe dinții naturali sau pe dinții artificiali (implanturi dentare). Coroanele dentare sunt funcționale și estetice efectuate pentru restaurarea tuturor dinților, dar mai ales pentru zona dinților frontali.

Coroana dentară din zirconiu este un înveliș realizat din zirconiu care are ca obiectiv restaurarea dinților deteriorați sau chiar înlocuirea acestora. Zirconiul fiind un material extrem de rezistent se utilizează adesea și pentru realizarea punților dentare. După procedura de cimentare sau înșurubare pe dinte sau implant, coroana dentară acoperă complet partea vizibilă a dintelui sau bontului protetic, până la linia gingiei, astfel încât va arăta exact ca dinții tăi naturali.

coroane dentare Bucuresti - implant dentar Bucuresti

Oxidul de zirconiu este un element chimic utilizat în stomatologie ca fiind unul dintre materialele cele mai estetice pe care le putem utiliza pentru realizarea coroanelor dentare. Zirconiul dentar este un material rezistent, tocmai datorită proprietăților sale excepționale. Din zirconiu putem realiza rapid și la o calitate foarte bună coroane, punți și chiar fațete dentare.

Ce avantaje oferă coroanele dentare din zirconiu?

  • Rezistență: Coroanele din zirconiu sunt rezistente la forțele masticatorii și uzură, neavând niciun risc de fractură.
  • Biocompatibilitate: Zirconiul este un material 100% biocompatibil, astfel încât la nivelul dinților îmbrăcați astfel nu vor apărea iritații gingivale.
  • Estetică: Pe lângă faptul că este foarte durabil, are și o culoare albă și o foarte bună transluciditate asemănătoare dinților naturali, ceea ce îl face și un material foarte estetic. Prin absența structurii metalice interne, lumina trece prin material similar trecerii prin dintele natural și este reflectată la fel, ceea ce este foarte important în cazul restaurărilor frontale.
  • Precizie: Se poate utiliza cu succes în orice zonă a cavității bucale, integrându-se perfect în arcada dentară.

Cazuri în care coroanele din zirconiu sunt necesare

  • Pierderea vitalității dintelui: Sănătatea dintelui se poate pierde în urma unor procese carioase extinse ce pot produce deschiderea camerei pulpare şi denaturarea nervului.
  • Protezarea implanturilor dentare: Odată cu inserarea unui implant dentar este nevoie și de porțiunea coronară, vizibilă.
  • Fracturi dentare: În funcție de tipul fracturii dentare și a nevoilor de tratament sunt cazuri în care este nevoie de șlefuirea dintelui și acoperirea lui cu o coroană dentară.

coroane dentare Bucuresti - implant dentar Bucuresti

Indicații după tratamentul cu coroane din zirconiu

  • Igiena orală: Cel mai întâlnit factor care afectează restaurarea protetică din zirconiu este igiena orală incorectă. În acest sens recomandăm pacienților utilizarea dușului bucal. Acesta nu provoacă sângerare, nu rănește gingia, deci poate fi folosit și de către pacienții cu gingiile sensibile.
  • Control stomatologic regulat: Încurajăm ca pacienții care au lucrări protetice, coroane din zirconiu să se prezinte la control minim o dată pe an.

Acum poți zâmbi fără rețineri cu ajutorul coroanelor dentare din zirconiu, realizate din materiale durabile, ce oferă danturii tale un aspect natural. Cu ajutorul unei coroane dentare, îți recapeți încrederea de a zâmbi, dar și funcționalitatea danturii.

Te așteptăm la clinica stomatologică Dental Garant pentru a realiza împreună cel mai reușit și natural zâmbet.

coroane dentare Bucuresti - implant dentar Bucuresti

stomatologie București, clinică stomatologică București, dentist București, clinică dentară București, tratamente stomatologice / stomatologie București, albire dinți București, albirea dinților, estetică dentară, implant dentar București, implant dentar preț, implanturi Fast and Fixed, fațete dentare București, fațete dentare preț, coroane dentare, coroane dentare preț, coroană zirconiu, aparat dentar București, aparat dentar preț, aparat dentar safir, aparat dentar Invisalign / Spark / Clear aligner / WIN / Incognito, ortodonție București, igienizare dentară, detartraj București, detartraj preț, AirFlow, proteze dentare, implant dentar București, implant dentar Straumann, implante Bredent, implanturi dentare Paltop, implant dentar Zimmer, adiție de os / adiție osoasă / grefă osoasă, sinus lift București, tratamente endodontice, tratament de canal, tratament parodontoză / parodontită, tratament gingivită, plasmolifting – tratament parodontită, stomatologie copii, stomatologie pediatrică, pedodonție

Lasă un comentariu

ro_RORO