Ortodonția este ramura stomatologiei care ajută la corectarea poziției incorecte a danturii și la funcționalitatea normală a acesteia. O dantură aliniată corespunzător oferă oricărei persoane un zâmbet natural și frumos indiferent de vârstă. Fie că este vorba despre tine, fie despre copilul dumneavoastră aparatul dentar ortodontic poate fi o soluție.

aparat dentat Bucuresti, tratament ortodontic copii, medic ortodont

Când este nevoie de un aparat dentar ortodontic?

În cazul de mușcătură incorectă sau chiar un disconfort vizual se poate recomanda purtarea unui aparat ortodontic pentru a rezolva aceste probleme.

Aparatul dentar poate fi util pentru următoarele tipuri de afecțiuni ortodontice: Dinți poziționați incorect, (dinţii situaţi prea în faţă sau prea în spate) și dinți înghesuiți sau dinți cu spații foarte mari între ei. Aparatul dentar se mai utilizează pentru alinierea dinților și a maxilarelor în zona de contact (afecțiune numită tehnic malocluzie), dar și când pacientul simte dureri la nivelul articulațiilor mandibulare.

Ce este aparatul dentar / aparatul ortodontic?

Aparatul dentar clasic este compus din brackeți – partea pasivă a aparatului și arcuri (sârme) – partea activă a aparatului ortodontic. Ca accesorii ortodontice avem ligaturi metalice și elastice care fac legătura între arc și brackeți și care mențin aparatul activ. Arcurile ortodontice trec prin bracket-uri și sunt fixate pe benzi. Pe măsură ce firul arcului este strâns, acesta transmite tensiune pe dinți, iar datorită acestor forțe dintele se deplasează în poziția dorită.

aparat dentat Bucuresti, tratament ortodontic copii, medic ortodont

Ce tipuri de aparate dentare ortodontice avem disponibile la Dental Garant?

  • Aparat dentar fix: Acest tip de aparat ortodontic este des întâlnit, deoarece presupune costuri reduse și eficiența terapeutică crescută. Parcursul tratamentului este supravegheat de către medicul specialist în ortodonție și implică vizite lunare obligatorii pentru a ajusta sau strânge aparatul dentar – activări.
  • Aparat dentar invizibil, alignere / gutiere transparente: Aceste aparate sunt aproape “invizibile” și pot fi îndepărtate în timpul efectuării igienei orale zilnice. Oferă un aspect natural, plăcut și aproape că trece neobservat.
  • Aparat dentar mobil: Acestea sunt folosite pentru a rezolva problemele simple în special în cazul copiilor. Aparatul trebuie scos când se curăță, în timpul mesei, când se folosește ața dentară, dar și în momentul unor activități neobișnuite.
  • Headgear: Creat și recomandat pentru a încetini creșterea maxilarului superior și pentru a menține dinții din spate la poziția corectă, în timp ce cei din față sunt trași înapoi.
  • Aparat dentar de retenție: Acest tip de aparat este folosit după tratamentul ortodontic cu scopul de a menține poziția dinților pe arcadă și a împiedica dinții să se deplaseze în poziția inițială.
  • Aparat dentar de repoziționare a maxilarului: Acest tip de aparat este plasat pe maxilarul superior sau pe cel inferior. Ajută maxilarul să se închidă corect și este utilizat în mod obișnuit pentru tratarea afecțiunilor articulației temporomandibulare (ATM).

aparat dentat Bucuresti, tratament ortodontic copii, medic ortodont

Pașii unui tratament ortodontic la clinica Dental Garant din București

Înainte de efectuarea tratamentului ortodontic, este necesară realizarea unor radiografii în vederea examinării structurii osoase și a stabilirii nivelului de presiune manifestat pe dinți. Astfel, ținând cont de complexitatea cazului, se poate realiza o igienizare profesională sau chiar extracții dentare acolo unde nu se găsește altă soluție. După rezolvarea problemelor existente și analizarea structurii dentare se realizează un plan de tratament cu nevoile și dorințele exacte ale pacientului. Aici vă puteți alege împreună cu medicul dentist tipul de aparat dentar.

Vă așteptăm la clinica Dental Garant să alegem tipul de aparat dentar potrivit. Pentru ca zâmbetul tău să fie sănătos și natural programează o ședință la fiecare 6 luni. Asigură-te că nu lași problemele dentare să se agraveze. Suntem aici pentru tine și pentru întreaga familie. Zâmbet pentru zâmbet!

aparat dentat Bucuresti, tratament ortodontic copii, medic ortodont

stomatologie Bucuresti, clinică stomatologică București, dentist București, clinică dentară București, tratamente stomatologice / stomatologie București, albire dinți București, albirea dinților, estetică dentară, implant dentar București, implant dentar preț, implanturi Fast and Fixed, fațete dentare București, fațete dentare preț, coroane dentare, coroane dentare preț, coroană zirconiu, aparat dentar București, aparat dentar preț, aparat dentar safir, aparat dentar Invisalign / Clear aligner, ortodonție București, igienizare dentară, detartraj București, detartraj preț, AirFlow, proteze dentare, implant dentar București, implant dentar Straumann, implante Bredent, implanturi dentare Paltop, implant dentar Zimmer, adiție de os / adiție osoasă / grefă osoasă, sinus lift București, tratamente endodontice, tratament de canal, tratament parodontoză / parodontită, tratament gingivită, plasmolifting – tratament parodontită, stomatologie copii, stomatologie pediatrică, pedodonție

Dental Marketing – promovare stomatologie / marketing medicină dentară

Derma Marketing – promovare medicală / marketing dermatologie, chirurgie plastică & înfrumusețare

Dental Education – cursuri de marketing & promovare pentru stomatologie / medicină dentară

Lasă un comentariu

ro_RORO