facebook Romanian Language English Language

Tel: + 40 731 838 977

Program: Luni - Vineri: 9:00 - 20:00

Adresa : Str. Intrarea Gliei nr. 14, Sector 1, Bucuresti

 

Parodontopatia si metode de tratament

Boala parodontala mai este denumita de specialistii americani si “silent killer”, deoarece devine evidenta in stadii foarte avansate, cand sansele de reusita ale tratametelor sunt mai scazute.

Parodontopatia-si-metode-de-tratamentGingivita este forma cea mai usoara a bolii parodontale. Gingiile au culoare rosie, sunt umflate si sangereaza cu usurinta. De obicei exista un discomfort mic sau chiar abset in acesta etapa. De regula gingivita este data de igiena orala inadecvata  si de anumiti factori iritativi. Ea este reversibila prin tratament profesional si igiena zilnica. Factorii care pot contribui la instalarea gingivitei sunt: diabet, fumatul, imbatranirea, predispozitia genetica, boli sistemice, stress, nutritie inadecvata, pubertate, sarcina, fluctuatii hormonale, substante chimice si anumite medicamente, HIV. Gingivitele netratate pot avansa catre parodontite si duce la pierderea dintilor.

Gingivitele netratate pot duce la parodontite. Cu timpul, placa dentara se extinde si patrunde sub festonul gingival. Gingia se separa de dinte si se formeaza o punga parodontala care contine tesut de infectie. Pe masura ce boala avanseaza, pungile se adancesc, iar ligamentele periodontale si osul care sustine dintele sunt distruse. In cele din urma, dintele devine mobil si trebuie extras.

Tratamentul parodontopatiei la Dental Garant

Exista diverse substante antiinflamatorii, vaccinuri sau terapii alternative folosite in parodontite, dar in cel mai bun caz acestea au un rol adjuvant.

In cadrul clinicii Dental Garant tratamentul de electie al bolii parodontale este cel chirurgical. Interventia chirurgicala (Flap Debridement (FD) with Guided Tissue Regeneration (GTR)) consta in eradicarea infectiei din pungile parodontale, aditionarea de material osos (Bio-Oss – Geistlich Elvetia), ajutand regenerarea osului pierdut in urma infectiei si inchiderea spatiilor interdentare cu membrane din colagen (Bio-Gide – Geistlich Elvetia), pentru a separa materialele de aditie de gingie si a le oferi timp pentru ca efectul regenerator sa fie maxim. Nu in ultimul rand, la finalul procedurii, se reface atasamentul gingival pe dinte prin suturi specifice. Cel mai important material aditionat este o matrice proteica (Emdogain – Straumann Grup Elvetia) similara cu cea implicata in formarea dintelui in copilarie. Organismul recunoaste aceaste proteine si incepe formarea si reconstructia ligamentelor periodontale.

Tehnicile chirurgicale folosite in clinica noastra sunt de ultima generatie in conformitate cu ultimele studii ale American Academy of Periodontology. Materialele de aditie folosite sunt recunoscute international ca lideri de necontestat in domeniu.

Pentru a beneficia de o investigatie de specialitate, nu ezita sa ne contactezi!